
بدنبال تحریم نفتی و انزوای بینالمللی نظام، واردات نفت چین از ایران در ماه اکتبر برای سومین ماه متوالی کاهش یافت و به کمتر از ۲۵۰هزار بشکه در روز رسید. این در حالی است که صادرات نفت روسیه و عربستان سعودی به چین افزایش قابلملاحظهای داشته است.
🔹خرید نفت چین از ایران در ماه اکتبر سال ۲۰۱۸به پایین ترین سطح خود پس از توافق هستهیی رسید. بر اساس اخباری که از سوی خبرگزاری رویترز منتشر شده، میزان واردات نفت چین از ایران در ماه اکتبر در قیاس با مدت زمان مشابه سال گذشته، کاهشی بە میزان ۶۴درصد داشته است.
🔹بر اساس این خبر، میزان واردات نفت چین از ایران در ماه اکتبر به کمتر از ۲۵۰هزار بشکه در روز رسیده است. باید یادآور شد که روند نزولی واردات نفت چین از ایران از ماه اوت سال جاری آغاز شده بود.
🔹کاهش خرید نفت چین از ایران حتی کمتر از میزانی است که آمریکا برای یک دوره گذار پیشبینی کرده است. چین یکی از هشت کشوری است که برای واردات نفت از ایران از معافیتهای پیشبینی شده از سوی دولت آمریکا بهره میبرد.
🔹بدنبال شروع تحریمهای نفتی رژیم ایران در روز ۵نوامبر سال جاری، آمریکا برای هشت کشور و از جمله چین معافیت از مجازات پیشبینی کرده بود. بر اساس تصمیم آمریکا، چین میتوانست تا یافتن جایگزینی برای نفت ایران، روزانه ۳۶۰هزار بشکه نفت از ایران وارد کند.
🔹به این ترتیب، میزان واردات نفت چین از ایران در ماه اکتبر بسیار نازلتر از سقف میزانی بوده است که از سوی آمریکا تعیین شده است.
🔹میزان تقاضای چین برای نفت خام، برخلاف انتظار و ارزیابی کارشناسان، در ماه اکتبر به بالاترین سطح خود رسید. بهرغم افزایش نیاز چین به نفت، واردات این فرآورده از ایران کاهش یافت.
🔹به موازات کاهش واردات نفت ایران، چین اقدام به خرید بیسابقه نفت از روسیه و عربستان سعودی کرده است. روسیه در ماه اکتبر با صدور یک میلیون و ۷۳۰هزار بشکه نفت در روز، تبدیل به مهمترین تأمین کننده نفت خام چین شده است.
🔹به این ترتیب، میزان واردات نفت چین از روسیه در ماه اکتبر سال جاری در قیاس با ماه مشابه سال گذشته، از رشدی معادل ۵۸درصد برخوردار بوده است.
🔹افزون بر آن، میزان واردات نفت از عربستان نیز افزایش قابلملاحظهای یافته است. عربستان در ماه اکتبر چهار برابر ایران به چین نفت فروخته است.