
- سران رژیم ایران گمان میکردند تحریمهای آمریکا قیمت هر بشکه نفت را به 100 یا 120 دلار میرساند؛ اما برخلاف انتظارها قیمت نفت یک سقوط آزاد را تجربه کرد، بهطوریکه حالا هر بشکه نفت برنت حدود 61 دلار معامله میشود؛ البته قیمت هر بشکه نفت خام ایران پایینتر از 54 دلار است و وزارت نفت این کشور اجباراً تخفیفهای شیرینی را به مشتریان خارجی خود میدهد.
زمان سقوط آزاد از پرتگاه اقتصادی – اردیبهشت 1398
نماینده گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرده است پس از اردیبهشت سال آینده دیگر از معافیتهای تحریمی برای خرید نفت ایران خبری نخواهد بود؛ اما در یک اظهارنظر عجیب، رئیسجمهوری ایران گفته است حاضریم «توبه آمریکا» را بپذیریم.
پس از گذشت چهار ماه از دور دوم تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا، سران جمهوری اسلامی اعتمادبهنفس خود را ازدست دادهاند؛ اما تلاش میکنند اوضاع اقتصادی کشور را روبهراه جلوه دهند. تبلور تحریمهای دولت دونالد ترامپ را میتوان در صفهای طولانی گوشت دید. بهطورکلی اوضاع بازار کالاهای اساسی رو به وخامت است و بسیاری از بُنکداران که خطر سقوط پول ملی را بیخ گوش خود حس میکنند، به انبار کردن کالا یا اصطلاحاً «احتکار» روی آوردهاند.
کاهش عرضه کالاهای اساسی در حالی است که بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم نقطهبهنقطه به حدود 40 درصد رسیده است. قیمت دلار نیز برای ورود به کانال 13 هزار تومان خیز گرفته و به نظر میرسد بازار ارز در آخرین ماه سال به دلیل افزایش نرخ تورم و فشار تقاضا روزهای داغی را خواهد داشت.
سران رژیم ایران گمان میکردند تحریمهای آمریکا قیمت هر بشکه نفت را به 100 یا 120 دلار میرساند؛ اما برخلاف انتظارها قیمت نفت یک سقوط آزاد را تجربه کرد، بهطوریکه حالا هر بشکه نفت برنت حدود 61 دلار معامله میشود؛ البته قیمت هر بشکه نفت خام ایران پایینتر از 54 دلار است و وزارت نفت این کشور اجباراً تخفیفهای شیرینی را به مشتریان خارجی خود میدهد.
بر اساس آنچه برایان هوک، نماینده گروه ایران گفته است، جمهوری اسلامی پس از ماه مه سال میلادی دیگر نخواهد توانست حتی یک بشکه نفت خود را بفروشد. هرچند مقامات رژیم با رجزخوانی ادعا میکنند که به فروش نفت خود ادامه خواهند داد؛ اما پیشبینی میشود اجرای سیاست به صفر رساندن فروش نفت ایران قطعی است.
هیچچیز برای جمهوری اسلامی بدتر و ناگوارتر از این نبود که مشکلات اقتصادی کشور و بحران معیشتی تودههای مردم با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی مصادف شود. حسن روحانی و معاون او علیاکبر صالحی، در صحبتهایی به مناسبت راهپیمایی 22 بهمن به این مشکلات اذعان کردند و خطاب به مردم مدعی شدند که در مبارزه با آمریکا «پیروز» خواهند شد.
اما در میدان واقعیت، اقتصاد ایران در لبه یک پرتگاه خطرناک قرار گرفته و به دلیل مسدود شدن گلوگاههای ارزی کشور، رژیم ایران در حال خرج کردن از جیب خود یا استفاده از ذخایر محدود ارزی بانک مرکزی است. راهبرد اقتصادی جمهوری اسلامی به دلیل تحریم بانکی و ارزی خنثی شده و ایران در آستانه یک بحران تمامعیار اقتصادی قرار گرفته است.
این بحران نه فقط میلیونها نفر دیگر را به ورطه فقر و فلاکت خواهد کشید، بلکه بخشهای استراتژیک کشور مانند صنعت نفت، بخش تولید و بازرگانی خارجی را با انجماد و ورشکستگی روبرو خواهد کرد. بااینحال، دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی تلاش میکند تحریمها را علت همه مشکلات جلوه دهد؛ اما ناظران بر این باورند که در واقع، فساد مالی، سوءمدیریت و سیاستهای مخرب داخلی و خارجی رژیم است که مشکلات و مسائل کنونی را به وجود آورده است.