
- درد ملت ايران بيتفاوتي و عادي شدن گراني، تورم و ظلم و ستم و پذيرش آنهاست. اما شهروندان فرانسوي بيتفاوت نيستند و اعتراض را حق شهروندان دانسته و دولت ملزم به رعايت اين حق و پاسداشت و تكريم حقوق ملت است. ایكاش جليقه زردهاي پاريس درد و رنج كارگران هفت تپه را ميدانستند تا براي آنها هم فرياد زنند. اين رنج براي همهي ايران است.
از جليقه زردها در پاريس تا كارگران هفت تپه ايران (✍️: حسین احمدی نياز، وكيل دادگستري)
🔹اپيزود اول: اعتراض ٢٨٠ هزار نفر از شهروندان فرانسوي به گران شدن حدود ۷/۵ سنت براي گازوييل و ۴ سنت براي بنزين در اين كشور، موجب پديداري چهرهاي عجيب از شهر پاريس شده و اين عروس شهرهاي جهان را به شهري جنگ زده تبديل كرده است. اعتراض كنندگان كه جليقههاي زرد رنگ ديد در شب بر تن دارند، مشهور به «جليقه زردها» شدهاند. آنها ابتدا در شانزهليزه تجمع خود را شروع و سپس با عبور از موانع قصد ورود به ساختمانهاي دولتي و كاخ نخستوزيري داشتند كه با پليس درگير شدند. وزارت کشور فرانسه اعتراض را حق مردم دانست و شمار شرکت کنندگان در اعتراضات را تا از ۸۱ هزار تا ٢٨٠ هزار نفر اعلام کرده است. قیمت گازوئیل که عمومیترین سوخت مصرفی در خودروهای فرانسه است در ۱۲ ماه گذشته حدود ۲۳ درصد افزایش داشته و به طور متوسط به ۱/۵۱ یورو در هر لیتر رسیده است.
دلیل این افزایش بالا رفتن قیمت جهانی نفت در ۱۲ ماه گذشته پیش از سقوط اخیر و همچنین مالیات مازادی است که دولت امانوئل ماکرون برای حمایت از کمپین خودرو سالم و سوخت سالم بر مواد هیدروکربن در سالجاری میلادی قرار داده که به ازای هر لیتر گازوئیل حدود ۷/۵ و برای هر لیتر بنزین حدود ۴ سنت بر قیمت عادی سوخت افزوده است.
تا به امروز هيچكدام از معترضان جليقه زرد پاريس به آشوب، خرابكار، ضد انقلاب، جاسوس، برانداز، دشمن و… متهم نشدهاند.
جليقه زردها در پاريس به نمادهاي شهري حملهور شده و بسياري از مجسمهها را تخريب و با آتش زدن سطلهاي زباله و با دادن شعار خواستار استعفاي امانوئل ماكرون شدهاند.
🔹اپيزود دوم: اعتراض كارگران هفت تپه ايران
بيش از بيست و يک روز است كه كارگران هفت تپه ايران بخاطر مطالبات صنفي و اعتراض به وضعيت وخيم شغلي خود در جلوي فرمانداري شهر شوش دست به اعتراض زدهاند. آنها بيش از چند ماه است حقوق دريافت نكردهاند، كارخانجات محل كار آنها تعطيل و صاحبان كار متواري شدهاند. تاكنون هيچيک از مقامات مسئول پاسخي به اعتراض كارگران ندادهاند و بيش از هجده نفر از كارگران بازداشت و براي آنها پروندههاي امنيتي تنظيم كردهاند. كارگران هفت تپه با انداختن سفرهي خالي و نشان دادن اين نماد از وضعيت فلاكت بار معيشتي خود بارها گريه كردهاند.
تاكنون كارگران معترض از سوي حكومت ايران به آشوبگر، ضد انقلاب، نفوذي دشمن، اخلالگر و… متهم شدهاند. واقعيت مسئله اين است كه در قوانین اساسي فرانسه و ايران، اعتراض حق طبيعي شهروندان تلقي ميشود اما در فرانسه اين حق در عمل به رسميت شناخته شده و حكومت و قانون هر دو براي ملت است ولي در ايران منوط به اذن دستگاههاي امنيتي و حكومتي است؛ يعني قانون براي حكومت است نه شهروندان.
🔹تفسير: قانون با حاكميت و منافع حاكم است. شوربختانه شهروندان ايراني اينهمه گراني و تورم را ملاحظه و دلار را تا بيست هزار تومان تجربه كردهاند اما اعتراضي عليه دولت نداشتهاند. كارگران هفت تپه، فولاد خورستان، هپكو و … بيكار شدهاند، حقوق آنها پرداخت نشده است و بهسان كالا با كارخانه واگذار و سپس اخراج ميشوند اما به محض اعتراض دستگير ميشوند.
🔹نتيجهگيري: جليقه زردهاي پاريس صرفا براي گراني هفت سنت قيمت سوخت پاريس را به شهر جنگ زده تبديل كردهاند و اين عمل اعتراض را بخشي از تحقق حقوق شهروندي خود ميدانند. آنها شهروندان داراي حق محسوب ميشوند و خود را در قبال جامعه داراي مسئوليت ميدانند. قانون را از آن خود و حامي خود ميدانند و دولت را صرفا مسئول اجراي رفاه و آرامش و نظم ميدانند. جليقه زردهاي پاريس حقوق و دريافتي كامل دارند، از پشتوانهي مالي و بيمه برخوردار و هرگز سفرهي آنها خالي نيست. اما كارگران هفت تپه تک و تنها براي ماندن يا نماندن دست به تحصن و اعتراض زدهاند، نان شب ندارند، آيندهاي تار و تاريک در انتظارشان است. سفرهاي خالي و كودكان و زنان گرسنه و تهیدست. آنها شعار «مرگ بر كارگر و درود بر ستمگر» ميدهند و از روي اجبار خود را نفي ميكنند. انواع برچسب امنيتي به آنها زده ميشود و معلوم نيست چه سرنوشت شومي پيدا كنند!
درد ملت ايران بيتفاوتي و عادي شدن گراني، تورم و ظلم و ستم و پذيرش آنهاست. اما شهروندان فرانسوي بيتفاوت نيستند و اعتراض را حق شهروندان دانسته و دولت ملزم به رعايت اين حق و پاسداشت و تكريم حقوق ملت است. ایكاش جليقه زردهاي پاريس درد و رنج كارگران هفت تپه را ميدانستند تا براي آنها هم فرياد زنند. اين رنج براي همهي ايران است.